LENNART KRISTIANSSON


Född 1953

Uppvuxen på Teg. Gift med Kerstin. Har 4 barn och 9 barnbarn

1970-71 Var bra år. Jag träffade Kerstin. Björklöven bildades. Mina autografer är från 70-71. Mitt armbandsur är från 1970. Vi hade allt framför oss. Det kan inte bli mycket bättre.


OM MIG 

Text skriven 2020

Ja, var ska man börja?

Jag har nyligen slutat jobba och gått i pension och ser fram emot nya möjligheter. Ser man tillbaka på yrkesverksamma liv så har jag mestadels arbetat som VVS-ingenjör och även som undersköterska några år.


Har alltid varit aktiv när det gäller fritidsintressen. Är samlare, gillar att bygga och pyssla. Jag älskar att läsa böcker och älskar Björklöven ännu mer. Tycker också om katter. Bra TV serier är inte heller så dumt. Jag lägger också ner mycket tid vid datorn.


Vi har nära till naturen och nu när jag skall få ett nytt knä så har jag stora förhoppningar att åter kunna plocka hjortron, svamp och andra bär. Jag kanske till och med kan ta fram metspöet och få någon forell och harr.


Den som redan känner mig vet att min största passion är Björklöven och ishockey. Har inte missat mer än en 10-12 matcher sedan 1963 då Björklöven var IFK Umeå. Har under årens lopp också besökt motståndararenor mer än 100 gånger. Matcherna har alltid varit viktiga och jag har varit där oavsett serietillhörighet. Numera visas ju alla matcher på TV så jag åker inte till hallen varje match. Men en match missar jag aldrig. Jag har nästan aldrig haft sittplats. Hockey ses bäst från kortsidan.

ARBETE OCH SYSSELSÄTTNINGAR


När det gäller arbete så har den mesta  tiden varit som VVS-konsult. Mycket tid på kontor. Har också tyckt om att jobba praktiskt. Att bygga, renovera, montera är roligt. Som undersköterska har jag fått arbeta med människor. Ett omfattande arbete har skapat en unik autografsamling.

Som sagt var, jag arbetar inte längre. Är utbildad byggnadsingenjör med påbyggnad inom VVS. Arbetat mest med projektering, kalkyler, kontroller samt drift- ch underhåll. Har också efarenhet inom datorsystemutveckling. Har dessutom examen från vårdcallege som undersköterska och har jobbat med människor  inom vård och omsorg.

Min hemsida som handlar om en unik autografsamling av engelska fotbollsspelare är speciell på så vis att den handlar om en enda säsong, 1970-71, och i princip nästan alla i de 92 ligaklubbarna har sin autograf i mina album.

Besök gärna hemsidan här.

Mitt intresse för bokläsning är stort. Måste alltid läsa. Jag tror inte att jag kan somna utan en bok. Det är thriller och spänningsromaner som gäller. Nu har jag själv skrivit två böcker och vem vet, det kanske blir fler.

Reportage i Västerbottenskuriren med anledning av Tipsextra 50 år den 29 november 2019