KERSTIN KRISTIANSSON

Född och uppvuxen i Umeå på Sofiehem. Gift med Lennart och vi har fyra barn. Johan, Martin, Stefan o ch Mia Leonie födda mellan 1976 och 1990.

ARBETE


Jag tror att jag är lite unik. Har bara haft en enda arbetsgivare och vait anställd vid Umeå Universitet i 45 år. Pensionär sedan Maj 2020.

LABATORIEASSISTENT


FHar hela mitt arbetsliv från skola till pension arbetat vid Umeå Universitet som labatorieassistent. Min arbetsplats var först Tandläkarhögskolan. Sedan Genetik och till sist Molekylärbiologi.

KATTUPPFÖDARE


Jag har fött upp norsk skogkatt i mer än 20 år under stamnamnet S*Just Catnap´s. Mina kattungar har

varit till mycket glädjje och sällskap hos många kattvänner.

De flesta kattungar har hamnat hos andra uppfödare. På så sätt har mitt noggranna avelsarbete under många år bidragit till rasens utveckling. Mina norska skogkattungar har också flyttat utomlands och har exporterats inte bara till våra gtannländer och Europa. Dom har flyttat till i stort sett alla världsdelar och finns i över 30 länder.


BARN, BARNBARN, ODLING OCH MYCKET ANNAT SAMT MER OM KATTER


Jag har 4  barn och 9  barnbarn, så vi är en stor fhärlig amilj. Jag tycker om att få egna gurkor och tomater i växthuset. Här i Brednoret finns alltid mycket att göra. Förutom att föda upp och sköta katter så brukar vi åka på kattutställningar. Våra egna katter och våra uppfödda katter har gjort mycket bra ifrån sig och vunnit många fina titlar och pokaler. Att åka på en kattutställning innebär att man får träffa många trevliga människor. Man får resa och bo på hotell. Det kan ibte bli så mycket bättre. Det här med utställningar är pausat nu på grund av Covid 19. Måtte vi få lägga det bakom oss snart.